LuftLycka

Alla inlägg under november 2012

Av Olivia - 14 november 2012 08:12

Här kommer lite uppdatering tilll er som vill veta eller till er jag hyr/köpt hästar av:D


Firefox: Går lungt, mjuka dressyrpass för att få henne sinnesställd. Ibalnd när det har varit för dåligt så får hon gå på skrittbandet istället. Eller kanske ta en liten promenad. Hon har skött sig väldigt bra, och mitt mål är att jobba så att hon får helt fria rörelser och kommer med bakbenen ordenligt. Så hon går i låg form altid på dressyrpassen. Dessutom har jag börjar veriera gonom att hoppa ute med henne! det är mycket roligare än att hoppa inna och bana med läbbiga färgglada höga hinder! hon försöker att dra iväg och hoppa i fläng vilket inte glädjer mig så mycket. 

>Privatlektioner


Pix: Fortsätter att skritta henne tjugo minuter per dag, max tre gånger. Så jag går två promenader med henne och sen ett longeringspass eller lydnadsövningar- eftersom att hon fortfarande går helt orent. Hon får gå i sjukhage nu och är en glad häst för det. Eftersom vintern börjar närma sig vill jag få henne frisk så fort som möljligt. Ibland får hon även på på bandet.


Cassa: Har också blivit halt. Hon får gå i sjukhage, longeras och promenader- hon går lite orent men inte så farligt. Hon ska betäckas av någon svensk ridponny som passar henne. 


Winnie: Har ridit ca två pass per dag med henne, ena har varit dressyr och andra har varit antingen skittmarskinen eller ett tur i skogen. Har även börjar småhoppa henne lite i skogen och tränar hennes färdigheter i löshoppning. Har ännu bara löshoppat henne 1m med hen kommer att bli mera. Hon har börjar lära känna mig bättre och även rutinerna här. 


 



Här kom alltså lite uppdatering


Kram O

Av Olivia - 7 november 2012 17:40

Tar en lång paus på bloggen. Någon som vill att jag säger till när jag börjar igen på deras blogg?

Av Olivia - 7 november 2012 17:36


Först vill jag bara påminna er om att det var för några dagar sedan. Innan Pix fick skadan.

Först så hoppade jag med Pixie. På framhoppningen så hoppade hon fint över hindrerna, med lite luft emellan. Dock drog hon mycket. Travade och gjorde övergångar på en volt ett tag. Fattade sen galopp och tog en hinder. Tog ner händerna så hon inte skulle sticka med mig innan de första fyra meterna. Wow vilken känsla!

Sen på banan gick allt fint. Men på hinder nummer tre vägrade hon eftersom det gått lite väl fort, sen andra gången försökte jag verkligen hålla in henne. Vädring igen. Resten gick utmärkt:-)

Firefox gick uselt på gångartstävlingen. Hon gick med huvudet högt och kämpade verkligen emot. Likadant på dressyren. Hade värmt upp länge. Skrittade 15 min, travade fram 5 minuter i varje varv på långa tyglar. Testade henne noga i alla gångarterna sen.

Sen innan dressyren med. Men det räckte inte tyvärr. Hehe.
För att säga det själv var det nog hennes fel och inte mitt?

Placeringar:

90 cm Pix
3. 8 fel. Tid: 27s

Gångartstävlingen Firefox
2. 38,319%

LA Dressyr Firefox
2. 38,319%

Sen vann jag outfit-tävlingen med Pix!
Outfiten vann jag ej.

Titta in ikväll. Då kommer jag komma med ett beslut?

Av Olivia - 6 november 2012 19:26

Lät Liselott som hjälpt mig med Cassa rida WInnie idag! WInnie är ju liten med det var bara skritt och trav för att se hur hon rörde sig. Vi släppte henne i ridhuset innan och då såg jag mycket galopp också. En sak är att hon har ett riktigt ponnysteg som är kort, vilket jag vill jobba bort haha! Men hon rör sig okomplicerat däremot. Men jag såg att det är bara när man sitter på henne hon gör det. Så nu blir det mycket, cavaljatti, dressyr, lunk i skogen och longering.




Iallafall skötte hon sig. Vi bestämde att hon inte krävdes att gå i form så fint eftersom det kunde bli lite tungt. 15 minuter red hon. Sen i slutet ifck jag rida henne lite också. 



Av Olivia - 6 november 2012 18:56

Longerade Cassa idag! Gickt Cass. Hon sprang liksom iväg från mina tag, om jag drog in henne så stretade hon, när jag väl hade fått in henne så behövde jag peta ut henne med spöet för att hon skulle gå ut. Hon som äger Sky fick springa bredvid för att få ut henne. Men i slutet fick hon en sansad galopp. Ska köpa henne en gummisnodd så hon inte höjer huvudet! Gjorde detta för att se hur hon rörde sig ;-)


ProduktbildProduktbildProduktbildProduktbild

Av Olivia - 6 november 2012 18:05

Idag så red jag först Winnie en halvtimma i skogen. Travade och galopperade över en bom och stärkte min lilla ponny <3 Hon höjde dock huvudet alldenens för mycket och hoppade över bommen ibland. Kanske ska använda martingal men det döljer ju mest problemet. Man tvingar henne ju liksom att sänka det... jag funderar. Jag kanske kan använda en graman och stöda nedår (alltså ha dem lite kortare så att hon får mer stöd därifrån är dem vanliga tyglarna)







Sen så red jag Firefox och vi hoppade:D Ute:-) Hade ingen martinal idag på henne. Hon drog och höjde huvudet mycket men då var det bara att jobba ett varv och lägga ner henne. Vi hade en studs på 60 och 10 cm och ett hinder på 20 cm i början. Hade lärare. Vi hoppade först det lilla hindret lite. Hjälp vad glad hon blev! Fick lägga ner henne flera gånger. Tillslut tog vi över stutsen några gånger haha hon drog verkligen med mig. En gång stannade hon på grund att det var en långsam trav och när jag ökade töltade hon över. Haha sötis. Sen la vi upp galoppbomar som vi tog och hoppade studsen. Två gånger. Hon lyssnade bra. LIte svårt i den tighta svängen men annars gick det. Studsen enkelt. Jobbade på teknik. Dock blev det ibland dåligt med det var sällan.

Tillslut hoppade vi 80 cm rev mest men det tredje gångel lyckades:-D

Tog en 60 cm oxer med och höjde stutsen:-)


Glad ponny när jag släppte ut henne. En riktigt glupsk häst:D 

islandshastar080430-2-61.jpgislandshastar080430-2-55.jpgislandshastar080430-2-54.jpgislandshastar080430-2-52.jpgislandshastar080430-2-51.jpgislandshastar080430-2-31.jpgislandshastar080430-2-1.jpgEtt par hästar

Fotoakuten.se Alltinggratis.se





Outfit Firefox



 

 
Produktbild
Produktbild

 
Av Olivia - 5 november 2012 20:57

Har haft balansering. Sa lite fel. Tränaren som jag har i det jag kallade Western, rider mest dressyr men rider också en slags western när man har rörelser. ? Gjorde några piaffer och samlade ihop henne, och några framdelsvändningar.

Sen så travade jag ihop henne, min ridlärare tog och höll i tränset. Jag fick alltså sköta drivningen och han styrningen. Hon försökte sakta av till skritt men jag hade sporrar och ett spö. Så jag la spöt på baken så hon kände det- alltså förstod att hon skulle fortsätta i samma gångare, vinklade skänklarna- så att hon verkligen förstod.

Sen höll han bara i, så att jag skötte styrningen. Tillslut stod han bara där.


Duktig ponny.-)

Kram O

Av Olivia - 5 november 2012 20:38

Red ett lära känna pass ( jag har inte ridit dressyr på henne förut) Började att skritta fram ute, travade och red lätt på en låg och lång form. Så att hon verkligen lyfte upp sig själv.

Så jag skrittade efter 15 min till banan och arbetade. Jobbade i en hög form, hon var verkligen lätt på handen, hängde inte alls. Testa skänkelvikningar, slutor och öppnor.

Tillslut la jag en sne upphöjd bom på Max 30cm och hade på stora mittvolten. Galopp hoppade vi över den och jobbade på teknik. Fattade galopp några meter innan. Tillslut travade jag av och skrittade av henne. Dressyrsadel och färgen får vi se på bilden:-)

Presentation

Välkommen till LuftLycka!
Jag som driver bloggen kan ni antingen kalla O eller LuftLycka. Jag har fem hästar hemme varav tre som ridhästar!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Besöksstatistik

Fråga mig

2 besvarade frågor

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards