LuftLycka

Alla inlägg under november 2012

Av Olivia - 21 november 2012 10:03

Idag red jag LuftHappy och min ridlärare genom skogen och till en väg, där vi tränade den avancerade dressyr. Spansk skritt/trav, passage, byten i varje steg och piaff.


Hon var som en gud! Iallafall tog vi en skrittur med lite trav genom skogen till vägen, där så gjorde vi galoppombyten i varje steg i hög form. Oftast brukar jag vara rädd för att hon förlorar formen då men hon gick perfekt! Sen så gjorde vi lite passage och piaffet. Haha hn blev som tokig och snurrade runt i galopp i hopp om att  få springa. Sög på bettet och stampade, det blev ordenliga halvhalter innan piafferna så hon tillslut gick perfekt. Hon höjde ryggen ordenligt. Liten piggelin var hon!  


Sen så innan vi fick galoppera iväg så travade hon två steg, skrittade tre osv. Bredvid Lufthappy och hennes häst.   Hon ville ju inte tillåta att Daisy kom före henn. Det blev liiiite otakt haha och hon stack nör vi fick galoppera tillbaka. Hastig inbromsing och sen lite spansk skritt och lite spansk trav. Hon svävade! dock höjde hon huvudet i traven och gick helt i oform!


Tillslut skrittade och travade vi av i skogen. tog några hopp i galopp också....


Som mi ser har jag börjat göra smilysar nu? Bra?  


KramO

Av Olivia - 18 november 2012 08:55

Igår fick alla hästar förutom Pix vilodag! Pix fick gå på bandet i 20 min bara för att sträcka på sig, och veterinären+hovslagagaren. Veterinären kom först eftersom att den inte kunde komma på måndag. Han tyckte att Pix gick normalt nu men att vi ska fortsätta promenera högst en timme per dag.

Sen skodde hovslagagaren om och verkade alla hästar. Vissa mindre än alla, eftersom jag gärna vill ha alla på samma dag! Pix var väldigt tjurig och stod envist kvar med alla fyra hovar i marken. Men efter en del mutningar fick vi på henne skorna:-)

KramO

Av Olivia - 17 november 2012 09:09

Med Pix som ni läste om för några veckor sedan har bättrat sig! Hon går i sjukhage 8h per dygn och promenerar två gånger per dag i tjugo minuter. Hagen är så liten att hon inte kan springa och då inte riskerar att skada sig mer.

Cassa var ju också halt med henne är det ingen fara med! Hon går i stor hage och kanske med ett föl i magen. På tisdag lastar jag henne och åker till en veterinärklinik och tittar om det ligger ett föl i magen. Kul!:-)

Av Olivia - 16 november 2012 20:27

Vad tycker ni om den nya headern?

Kram O

Av Olivia - 16 november 2012 20:25

Nu är det så att jag kanske kommet att få låna bild/bilder av J på Soreca på ett föl! Soreca.blogg.se alltså! Det är supersnällt av dig J! Så besök Soreca.blogg.se nu! Lämna även en kommentar där också!<33

Av Olivia - 15 november 2012 16:09

Nu är Cassa betäckt av en av Zafirgårdens hästar! Gold heter han! Hon är i slutet av brunsten så vi får sr hur det blir;-)

Kram O

Av Olivia - 15 november 2012 16:04

Dags för årets Julkallender!


Då kommer jag varje dag i december Lotta ut en som får en present! Det är gratis att vara med så anmäl er nu!!


Anmälda:
LuftLycka LuftLycka.bloggplatsen.se

Olivia Poniy.devote.se

Av Olivia - 14 november 2012 19:25

Nu är det dags att bestämma hingst åt Cassa. Det är en liten ponny från Zafirgården som jag snart ska mejla om! Han kalkas Gold och är en cm högre än Cassa om jag minns rätt. Det var ett svårt val, men det blev han tack vare gångarterna. Om man hade valt så så hade jag valt Walter men Gold hade å något sett ett ponnysteg som jag villa behålla. Nu kommer det att bli en aningen kort, men det är en ridponny ingen ridhäst. Det blir nog en bra liten krabat;-)
(fotoakuten.se)

Kram O

Presentation

Välkommen till LuftLycka!
Jag som driver bloggen kan ni antingen kalla O eller LuftLycka. Jag har fem hästar hemme varav tre som ridhästar!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Besöksstatistik

Fråga mig

2 besvarade frågor

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards